Köpvillkor, företag

1. Köpvillkor, företag

Dessa köpvillkor gäller mellan dig som köpare och Saltblomman AB (559407-3164). Vi reserverar oss för eventuella lagerdifferenser, tekniska problem och typografiska fel på hemsidan. Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa köpvillkor utan föregående meddelande.

2. Personuppgifter

Dina personuppgifter kan komma att lagras i syfte att utöka servicen gentemot dig och utföra våra åtaganden gentemot dig. Vi låter ingen tredje part ta del av de personuppgifter som lämnas om inte det krävs för att utföra beställt uppdrag vid t.ex. hemleverans. Dina uppgifter kan komma att användas för att skicka ut information och erbjudanden från Saltblomman per e-post. Du kan när som helst kontakta oss för att ändra eller radera dina uppgifter och/eller ta del av dina lagrade uppgifter hos oss.

Läs vår fullständiga Integritetspolicy här.

3. Produkter

Bilder och illustrationer av produkter på Saltblommans hemsida/sortimentkatalog överensstämmer inte alltid med utseendet på de produkter som kan komma att levereras till dig.

Eftersom att alla produkter som saluförs på Saltblomman är helt naturliga och skördas genom manuella hantverksmetoder kan de innehålla t.ex. en liten sten. Det är dock ovanligt och vi vill gärna att du kontaktar oss på info@saltblomman.se om en sådan förekommer.

4. Priser

Samtliga priser anges exklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser på grund av tryckfel, ändrade skatter och råvarupriser.

5. Beställningar

Vissa varor är beställningsvaror. I händelse av att vi behöver beställa varor från leverantör så informerar vi dig om förlängd leveranstid. Vi behandlar alla order snarast möjligt med reservation för att varan tar oväntat slut i lager eller att våra möjligheter att leverera försvåras av utomstående omständigheter. För frågor kring din beställning kontakta oss genom att maila på info@saltblomman.se. Vi förbehåller oss rätten att i enskilda fall neka beställning.

6. Betalning

Betalning sker med faktura, 30 dagar netto efter fakturadatum. Vid betalning efter förfallodagen debiteras ränta enligt räntelagen.

7. Frakt

För beställningar upp till 2000 kr: leverans till vald adress via DHL för 250 kr. Fri leverans inom Stockholm vid beställning över 2000 kr. För övriga landet gäller fri leverans vid beställning över 5000 kr. Leveransen kan ta upp till 2-8 dagar beroende på leveransadress. Varornas körs ut efter DHLs avisering. Om ni inte kan ta emot varorna kommer ni överens med DHL om en alternativ tid.

8. Vid leverans

Vi förstår att saker kan gå sönder under frakten. Kontrollera din beställning när du mottagit den och anmäl eventuella skador på beställda varor snarast. Vid reklamationer beroende på transportskadad vara utgår automatiskt bytesrätt. När vi godkänt reklamationen och mottagit varan skickar vi dig en ny vara eller återbetalar dig för varans värde plus ersättning för frakten.

9. Ångerrätt

Ångerrätt gäller enligt lag 14 dagar från det att du mottagit varan. Returporto ombesörjs och betalas av kunden. Ångerrätten gäller endast om nedanstående krav uppfylls:

  • Produkten är felfri och i oförändrat skick.
  • Ordernummer, faktura eller kvittounderlag finns att uppvisa (skicka med kopia på detta).
  • Retur i originalemballage eller likvärdig förpackning för att säkerställa att produkten inte skadas i returen

Vid eventuell retur så krediteras din order med den eller de produkter som är returnerade inom 30 dagar från det att vi mottagit din retur.

10. Reklamation

Har du mottagit annan vara än den du beställt, eller vara som annars är felaktig utgår reklamationsrätt. Kontakta oss direkt så kommer vi att informera dig om hur reklamationen går till.

Kontakta oss huruvida en vara inte motsvarar dina förväntningar så gör vi en bedömning av det enskilda fallet. När vi godkänt reklamationen och mottagit varan skickar vi dig en ny vara eller återbetalar dig för varans värde plus ersättning för frakten.